Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (2024)

Heeft u zich ooit afgevraagd wie van uw familieleden het langst leefde, de gemiddelde leeftijd van uw familieleden bij het huwelijk, of welke voornamen het meest voorkomen in uw familie? Wist u dat er een handig gedeelte van de MyHeritage-website is die u dit en nog veel meer kan vertellen? We zijn verheugd aan te kondigen dat onze handige functie voor familiestatistieken zojuist een grote upgrade heeft gekregen! Familiestatistieken is een volledig GRATIS functie die tientallen verhelderende en leuke inzichten over uw familie biedt. Als u het leuk vindt om trends te spotten en gegevens te analyseren, dan wilt u dit niet missen.

Overzicht

Familiestatistieken toont u tientallen verschillende analyses voor uw stamboom. Met behulp van de statistieken op de pagina krijgt u een beter inzicht in uw familiegeschiedenis in verschillende categorieën: plaatsen, leeftijden, geboorten, huwelijken, kinderen, echtscheidingen en nu ook verwantschapsrelaties.

Onder de vele interessante feiten die worden getoond, leer je welk stel het langst getrouwd was en welk paar broers en zussen het grootste leeftijdsverschil had. U zult ook ontdekken wie de meeste kinderen heeft gekregen, wie het vaakst is getrouwd en zelfs de meest voorkomende geboortemaanden in uw familie. Denkt u dat u uw stamboom van binnen en van buiten kent? Familiestatistieken kunnen u toch enkele verrassingen opleveren.

Wat is er nieuw

De huidige update omvat een facelift van het ontwerp voor een meer eigentijdse look. De weergave is groter, waardoor de pagina beter leesbaar is. In deze update hebben we ook nieuwe inzichten toegevoegd en de algemene gebruikerservaring op de pagina aangenamer gemaakt.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (1)

Het nieuwe design van Familiestatistieken (klik om in te zoomen)

In het nieuwe ontwerp is de navigatie tussen de categorieën verplaatst van het linkerdeelvenster naar de bovenkant van de pagina, wat een vergrote weergave van elk paginaonderdeel mogelijk maakt.

Toegang tot Familiestatistieken

Om de statistieken voor uw familiesite te bekijken, beweegt u de muisaanwijzer over het Start-tabblad in de navigatiebalk en selecteert u “Familiestatistieken”.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (2)

Toegang tot Familiestatistieken

Als u meerdere stambomen op MyHeritage beheert, kunt u elke stamboom selecteren om de statistieken te bekijken in de vervolgkeuzelijst. U kunt ook “Alle stambomen” selecteren om geaggregeerde statistieken van al uw stambomen te bekijken.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (3)

Een stamboom selecteren (klik om in te zoomen)

Voor gebruikers met zeer grote stambomen kan het voorbereiden van de gegevens voor de eerste keer enkele minuten duren. Anders worden de gegevens snel gegenereerd en weergegeven.

Dankzij deze update is de pagina nu mobielvriendelijk en ook te bekijken in de webbrowser van uw telefoon.

Wat is er nieuw: verwantschapsrelaties

Naast de visuele verbeteringen hebben we een nieuwe categorie statistieken toegevoegd: Relaties. De pagina Relaties toont 6 grafieken die een dieper inzicht geven in hoe de mensen in uw stamboom aan u verwant zijn.

Klik op het tabblad Relaties om de pagina te openen.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (4)

Pagina Relaties: algemeen overzicht (klik om in te zoomen)

Het algemene overzicht bovenaan de pagina toont overzichten van mensen in uw stamboom op basis van hun relatie met u, en telt het aantal mensen in elke stamboom. “Alle” omvat bijvoorbeeld alle mensen in de boom; “Aan u gerelateerd” omvat het overzicht van mensen die daadwerkelijk een relatiepad hebben dat u verbindt; “Uw bloedverwanten” omvat iedereen in de stamboom met wie u een gemeenschappelijke voorouder deelt, enzovoort. Lege overzichten worden niet getoond, dus als u bijvoorbeeld geen nakomelingen heeft, zal het corresponderende overzicht “Uw nakomelingen” niet in de grafiek verschijnen.

Alle grafieken op de pagina Relaties zijn aanklikbaar, waardoor Familiestatistieken een krachtige springplank zijn om met uw stamboom te werken. Als u op een overzicht (balk) in de grafiek klikt, wordt een nieuw venster geopend waarin de overeenkomstige personen worden weergegeven in de lijstweergave van uw stamboom. In het onderstaande voorbeeld hebben we op “Uw voorouders” geklikt, die vervolgens de 53 voorouders opsomt.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (5)

Lijstweergave die alleen uw voorouders toont (klik om in te zoomen)

In de lijstweergave ziet u meer details over elke voorouder, inclusief hun relatie tot u, datums en plaatsen van geboorte en overlijden, en of u ontdekkingen zoals Smart Matches™ of Record Matches voor hen heeft. De pagina lijstweergave is erg handig om mee te werken. U kunt vanaf hier elk stamboomprofiel bewerken om de details ervan te verrijken, of u kunt op een profiel klikken om meer informatie over de persoon in een paneel aan de linkerkant te bekijken.

Terugkerend naar het tabblad Relaties, terwijl u verder naar beneden scrolt op de pagina, wordt een reeks van 3 grafieken weergegeven die laten zien hoe nauw u verwant bent met de personen in uw stamboom.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (7)

Grafieken die laten zien hoe u verwant bent met de mensen in uw stamboom (klik om te vergroten)

“Stappen bij u vandaan” geeft aan hoeveel “stappen” er zijn tussen uzelf en een andere persoon in de boom, gerangschikt van het minste aantal stappen tot het grootste aantal. Uw naaste familieleden zijn één stap van u verwijderd en omvatten uw ouders, broers en zussen, echtgenoot(en) en kinderen. Degenen die twee stappen van u verwijderd zijn, zijn onder meer grootouders, ooms en tantes, neven en nichten, schoonouders en schoonzussen, stiefouders, enzovoort. Het maximale aantal stappen in de grafiek is 10; als u personen in de stamboom heeft die meer dan 10 stappen van u verwijderd zijn, zullen ze worden opgenomen in een ander item met het label 10+.

De middelste grafiek, ‘Generatieverschil met u’, geeft de generatiekloof aan tussen u en uw familieleden. Uw generatie omvat uw broers en zussen, echtgen(o)ot(en), neven, neven en nichten, hun echtgenoten, enzovoort. Deze grafiek is georganiseerd van het grootste aantal generaties bij u vandaan tot het minste. Als uw stamboom meer dan 7 generaties teruggaat, zal het maximale aantal dat wordt vermeld 7+ generaties boven u liggen.

De grafiek aan de rechterkant, met het opschrift ‘Huwelijken bij u vandaan’, geeft aan uit hoeveel huwelijken het relatiepad tussen u en uw familieleden bestaat. Personen op de lijst ‘Aan u verwant zonder huwelijk’ zijn in feite uw bloedverwanten. In bovenstaand voorbeeld heeft de betreffende persoon 98 bloedverwanten in de stamboom.

Net als voorheen kunt u op elk item klikken om de lijstweergave te openen, die u die personen laat zien. Dit is een erg handige manier om alle personen in uw stamboom van uw generatie te zien, alle mensen die via een huwelijk met u verwant zijn, enzovoort.

Verderop op de pagina Relaties is een sectie die de belangrijkste takken van uw stamboom toont: die van uw ouders (inclusief biologische, adoptie- en pleegouders, indien van toepassing), grootouders, echtgenoten, broers en zussen en kinderen. Voor elke tak wordt het aantal personen weergegeven en u kunt op een tak klikken om die personen in de lijstweergave te verkennen.

In onderstaand voorbeeld zien we voor de gebruiker Laura Janssen, naast de tak van Laura’s vader, Brian Janssen, ook subtakken voor haar grootvader van vaderskant, Jozef, en haar grootmoeder van vaderskant, Beppie.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (8)

Takken die familieleden via de vaderlijke kant aangeven (klik om te vergroten)

Plaats de muisaanwijzer op een tak of subtak om het percentage individuen in de boom te zien dat tot die tak van de familie behoort. U kunt op elke tak klikken om een ​​lijst te zien van alle personen in deze tak, d.w.z. alle mensen die via dit familielid aan u verwant zijn.

De laatste grafiek op de pagina Relaties toont een overzicht van uw bloedverwanten – de mensen in de stamboom die een gemeenschappelijke voorouder met u delen. Familieleden in dit diagram zijn gegroepeerd op relatietype, bijvoorbeeld overgrootouders of achterneven. Klik op een kaart om alle bloedverwanten van dat type te zien in de lijstweergave.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (9)

Klik op een willekeurige kaart om al uw familieleden met dat type relatie te bekijken (klik om te vergroten)

Als u een gedeeltelijke bloedverwantschap heeft, bijvoorbeeld een broer of zus met wie u slechts één biologische ouder deelt, wordt dit in de tabel aangegeven met een stippellijn en een lichter gekleurde kaart.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (10)

Halfbroers en -zussen worden aangegeven met een stippellijn en een lichtere kaartkleur

Handige tip

Naast het bieden van fascinerende inzichten over uw stamboom, kan de nieuwe pagina Relaties u ook helpen problemen in uw stamboom op te sporen en op te lossen. Het diagram Algemeen (bovenaan op de pagina) bevat bijvoorbeeld een balk voor personen die geen familie van u zijn. Dit betekent dat er in uw stamboom geen pad kan worden gevonden dat hen met u verbindt. Dit zijn personen die op een bepaald moment mogelijk zijn losgekoppeld van de stamboom, maar nooit opnieuw zijn verbonden.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (11)

Personen zonder relatiepad zijn gemarkeerd als “Niet verwant aan u” (klik om te vergroten)

U kunt op “Niet verwant aan u” klikken om die personen in de lijstweergave te bekijken. Zijn het duplicaten die moeten worden verwijderd? Moeten ze ergens anders opnieuw worden verbonden? Lijstweergave kan u helpen beslissen wat u ermee doet.

Opfrisser Familiestatistieken

Voor degenen onder u die misschien niet bekend zijn met familiestatistieken, of die de functie al lang niet meer hebben gebruikt, vindt u hieronder een samenvatting van de verschillende grafieken en statistieken.

De overzichtspagina geeft grafieken weer met een uitsplitsing op hoog niveau van de mensen in uw stamboom op basis van geslacht, of ze in leven of overleden zijn, en hun burgerlijke staat.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (12)

Overzichtspagina familiestatistieken (klik om te vergroten)

Onder aan de pagina ziet u veelvoorkomende namen in uw familie, gegroepeerd op type. Veelvoorkomende achternamen en voornamen zijn klikbaar. Klik op een naam om de lijstweergave van de stamboom te openen en alle personen in de stamboom met die naam weer te geven. U kunt ook met de muis over een naam op de kaarten gaan om te zien hoeveel mensen in de stamboom die naam hebben.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (13)

Veelvoorkomende namen zijn klikbaar (klik om te vergroten)

De pagina Plaatsen toont 3 interactieve kaarten met plaatsen van geboorte, overlijden en woonplaats in uw stamboom. Samen kunnen deze kaarten een interessant beeld schetsen van de migratiepatronen van uw familie over generaties heen.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (14)

Geboorteplaatsen (klik om te vergroten)

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (15)

Plaatsen van overlijden (klik om te vergroten)

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (16)

Woonplaatsen (klik om te vergroten)

Gebruik de pijlen onderaan elke pagina om tussen de verschillende tabbladen voor familiestatistieken te klikken.

De pagina Leeftijden toont de leeftijdsverdeling over uw stamboom en benadrukt de oudste en jongste leden van uw familie. Als u op “Top 10” klikt, worden de top 10 mannen en vrouwen in elke categorie weergegeven.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (17)

Leeftijdsverdeling in uw stamboom (klik om te vergroten)

Deze pagina geeft ook inzicht in de gemiddelde levensverwachting in uw familie en toont de personen met de langste en kortste levensduur. In de hele familiestatistieken hebben sommige grafieken een X in de rechterbovenhoek, zoals ‘Het kortst geleefd’ in het onderstaande voorbeeld. Als u een bepaalde grafiek niet wilt zien, klikt u op de X om deze te verbergen.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (18)

Inzichten over de levensduur op de pagina Leeftijden (klik om te vergroten)

Op de pagina Geboortes vindt u de verdeling van geboortedata in uw stamboom volgens maand en decennium, en horoscoopfans zullen de verdeling van personen in de stamboom vinden volgens het sterrenbeeld.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (19)

Familiestatistieken: Geboorten (klik om te vergroten)

Benieuwd naar de koppels in uw stamboom? De pagina ‘Huwelijken’ bevat tal van gedetailleerde grafieken die het aantal huwelijken, leeftijden bij het huwelijk en de duur van de relaties laten zien.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (20)

Familiestatistieken: Huwelijken (klik om te vergroten)

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (21)

Leeftijdsverdeling bij huwelijk (klik om te vergroten)

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (22)

Huwelijksduur (klik om te vergroten)

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (23)

Leeftijdsverschillen tussen koppels (klik om te vergroten)

Op de pagina Kinderen staat het gemiddelde aantal kinderen per kerngezin, welk koppel de meeste kinderen kreeg en welke persoon het grootste aantal kinderen opvoedde.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (24)

Familiestatistieken: Kinderen (klik om te vergroten)

De grafieken in de volgende rij tonen de gemiddelde leeftijd van uw familieleden toen ze kinderen kregen, evenals de oudste en jongste familieleden die een kind kregen.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (25)

Leeftijd bij het krijgen van kinderen (klik om te vergroten)

De laatste rij op de pagina toont het gemiddelde leeftijdsverschil tussen broers en zussen, en de grootste en kleinste leeftijdsverschillen tussen broers en zussen in uw stamboom.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (26)

Leeftijdsverschil tussen broers en zussen (klik om te vergroten)

Ten slotte geeft de pagina Echtscheidingen het aantal echtscheidingen in uw stamboom weer, van wie het vaakst is gescheiden en welk langdurig huwelijk in een echtscheiding is geëindigd.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (27)

Familiestatistieken: Echtscheidingen (klik om te vergroten)

U ontdekt ook de leeftijdsverdeling van uw familieleden toen hun huwelijk eindigde.

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (28)

Leeftijd bij echtscheiding (klik om te vergroten)

Uw stamboom laten groeien

Veel genealogen zijn trots op hun onderzoek en zorgen ervoor dat hun stambomen zo nauwkeurig mogelijk zijn. Met deze laatste update biedt Familiestatistieken meer manieren om een ​​hogere nauwkeurigheid in uw stamboom te bereiken. Bovendien zijn de gepresenteerde inzichten eye-openers en een geweldige manier om uw familiegeschiedenis aan uw familieleden te introduceren. De volgende keer dat de nieuwsgierige geesten in uw familie willen weten welk familielid het langst heeft geleefd, of hoeveel mensen er in de tak van uw grootmoeder van moederszijde in uw stamboom zitten, zal Familiestatistieken de antwoorden geven in een handomdraai. De functie Familiestatistieken is gratis beschikbaar op de MyHeritage-website en in uw mobiele webbrowser. Hoe meer details u aan uw stamboom toevoegt, hoe interessanter de grafieken worden, dus laat uw stamboom vandaag nog groeien!

We hopen dat u geniet van de verbeterde familiestatistieken. We willen Uri Gonen van ons team bedanken voor het vormen van de drijvende kracht achter deze functie.

Tags: familiestamboom, Familiestatistieken, genealogie, Stamboom

Nieuwe en verbeterde familiestatistieken op MyHeritage - MyHeritage Blog (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 5233

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.